Museumdocenten

Dr. Alette Fleischer heeft ruime ervaring als zelfstandig museumrondleider, docent, schrijver en spreker op het gebied van kunst, architectuur, cultuur en geschiedenis. Voor het Koninklijk Paleis Amsterdam heeft zij tien jaar rondleidingen verzorgd, vooral voor scholen (VMBO kader tot en met gymnasium en WO) en ook voor speciale groepen: blinden, slechtzienden en slechthorenden als ook autisten of mensen met een taal- of leerachterstand. In 2017 en 2018 heeft Alette gewerkt in de zomeropenstelling van het koninklijke Paleis Noordeinde. Ook verzorgt zij rondleidingen in het Rijksmuseum, Van Goghmuseum, Stedelijk Museum, het Joods Cultureel Kwartier, het Rembrandt Huis Museum en, buiten Amsterdam, het Mauritshuis en het Kröller-Müller Museum. Zij heeft les gegeven aan studenten geschiedenis van de Universiteit Twente en ze geeft lezingen en rondleidingen aan cursisten van de Vrije Academie. 

Vanaf april 2020 geeft Alette regelmatig online webinars voor een Engelstalig publiek over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van kunst en cultuur. Haar publiek is erg enthousiast over haar kennis en haar wijze van presenteren: leerzaam en leuk!

Alette Fleischer is in 1998 afgestudeerd als kunsthistoricus aan de Vrije Universiteit en als historicus gepromoveerd aan de Universiteit van Twente in 2010. Ze heeft een korte carrière gehad als catwalk model. 


Sanne Pleiter is een professioneel museumdocent en docent in het beroepsonderwijs, gespecialiseerd in kunst, design en architectuur. Momenteel werkt hij voor grote instellingen op cultureel gebied, waaronder gerenommeerde musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Koninklijk Paleis in Amsterdam. In 2015 werd Sanne als gids geselecteerd voor Koninklijk Paleis ‘Huis ten Bosch’ in Den Haag.
Als docent zet hij zich in voor de Artemis Styling Academy in Amsterdam, waar hij kunstgeschiedenis, grafisch ontwerp en typografie doceert. Sinds zijn afstuderen in 1998 aan de Design Academy in Eindhoven werkt hij als zelfstandig grafisch ontwerper, met een brede ervaring op het gebied van printontwerp en typografie. Hij is de eigenaar van Studio Letterman, een grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam.